Al bij het intakegesprek voor het werkfit-traject voelde ik een fijne klik met Richelle. Ze vroeg of ik wilde dat zij voor, achter of naast mij zou gaan lopen in het traject, en dat gaf mij zo’n goed gevoel. Dat ik, gewend om alles alleen te doen, een maatje en steunpilaar gevonden had. Richelle heeft veel naast, af en toe voor en op het laatst achter me gelopen.

Met mijn voorgeschiedenis van veel verschillende banen die steeds na een aantal jaren stopten vanwege weer een faillissement of reorganisatie wist ik niet meer waar te beginnen en had de puf niet meer om weer ergens onderaan in een bedrijf opnieuw te beginnen. Tijdens het traject hebben we samen mijn kwaliteiten, valkuilen en energieniveau in kaart gebracht.

Dat vond ik heel verhelderend en heb daardoor meer zelfvertrouwen in mijn kunnen gekregen en wie ik ben als persoon. Nu heb ik werk gevonden wat goed bij mijn interesses en kunnen aansluit. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat ik me op geen enkel moment onder druk gezet heb gevoeld. Integendeel, we hadden geen haast en genoeg tijd. Richelle is een kanjer met een groot inlevingsvermogen, kennis van zaken en prettig in de omgang.

Richelle

In de zomer van 2020 kwam Sabine bij SARA Werkt terecht. Begin 2019 was ze uitgevallen met een burn-out in haar werk als consultant. Zelf had ze al de nodige hulp gezocht en werkte actief aan haar re-integratie. Echter, ze kwam er zelf niet uit en bleef de hele tijd vastlopen op de belangrijke vraag ‘Wie ben ik en wat wil ik?’. Een beetje verloren zocht ze hulp bij één van onze loopbaan en re-integratie coaches, Richelle Griffioen. Samen gingen zij aan de slag met opdrachten en oefeningen en werkten ze aan Sabine’s onzekerheden. Afgelopen Februari schreef Sabine zich in bij de KVK met haar eigen bedrijf ‘PaperTales Design en maakt ze nu unieke handgeschilderde kaarten en posters van aquarel. Een opmerkelijke stap voor iemand die gepromoveerd is in hart- en vaatziekten en met een achtergrond in de Biomedische Wetenschappen.

Sabine: ‘Voor Richelle heb ik ook met andere coaches gewerkt en psychologische hulp gehad. Daar voelde ik me vaak niet begrepen of op mijn gemak, waardoor ik niet altijd eerlijk durfde te zijn in mijn antwoorden en me nooit volledig durfde open te stellen. Er werd voor mijn gevoel soms een standaard behandelprotocol afgewerkt, en dat was het. Bij Richelle voelde ik me wel begrepen, en zij kan mij(n emoties) ook heel goed lezen. Hierdoor kon ik ook eindelijk eerlijk zijn naar mijzelf en luisteren naar wat ik het liefste zou willen – niet geleid door mijn omgeving of achtergrond. Het was -en is- heel spannend om een compleet nieuw pad in te slaan. Ik houd van zekerheid en stabiliteit, en dat is het leven van een zelfstandig ondernemer zeker niet. Daarnaast kan ik snel in doemscenario’s denken, en ben ik bang voor wat anderen van mij(n keuze) vinden. Van Richelle heb ik geleerd dit deels los te laten en te omarmen waar ik zelf het meest gelukkig van word. Die onzekere stemmetjes zullen er altijd blijven, maar ik heb geleerd er beter mee om te gaan en doe nu iets waar ik gelukkig van word. En als ik mijn verhaal deel, krijg ik vaak positieve reacties van anderen die het een dappere stap vinden of zich herkennen in mijn verhaal en fijn vinden om een stuk herkenning terug te lezen. Dat is heel waardevol. Ik ben Richelle heel dankbaar voor haar hulp en ga haar zeker nog missen als coach en spiegel.

Richelle

Veel hulp en begeleiding gehad vanuit mijn coach (Richelle). Op een fijne manier persoonlijk contact en gesprekken gehad. Waarin alle ruimte was om het voor beide zo goed mogelijk in te vullen. Dus telefonisch contact maar ook videobellen en tussendoor ook op locatie. Wandelen was ook een mogelijkheid.

Ze heeft veel geholpen bij het zoeken en selecteren van een juiste baan. Wat uiteindelijk ook gelukt is en ik goed op mijn plek zit nu. Ook sinds het begin van het werken nog hulp gehad met dingen waar ik tegen aan liep en moeite mee had.

Naast het zakelijke deel ook veel hulp gehad met persoonlijke dingen, waardoor het niet voelt als help iemand aan een baan, maar meer als help iemand een plek te vinden die voor hem/haar geschikt is.

Richelle

Richelle is een geweldig coach. Zij heeft mij telefonisch benaderd en ik kreeg direct een fijn gevoel bij haar. Zij heeft de expertise om mijn kwaliteiten naar boven halen die ik ben vergeten ben. Zij weet die feilloos uit mijn verhaal op te pikken en te belichten. Dit maakt dat ik me gezien voelde en gesterkt om verder te gaan met de kwaliteiten die ik een werkgever kan brengen, in plaats van terug te vallen op mijn angsten. Door het vertrouwen uit te spreken in mij, heb ik het vertrouwen teruggevonden in mijzelf. Namelijk het vertrouwen dat ik van waarde kan zijn. Dat heeft mij binnen geruime tijd van het traject een nieuwe functie opgeleverd waar ik nog steeds met plezier functioneer.  Nog steeds heb ik af en toe contact met Richelle over hoe het gaat met mij. Dat zijn altijd heel leuke gesprekken, waarin ik weer even een meetlat naast mezelf hou. Dat is mijn tool of ik nog gelukkig ben in de dingen die ik doe op mijn werk.

Richelle