Outplacement
Door reorganisatie kan een medewerker boventallig raken. Ook kan het voorkomen dat een medewerker (door omstandigheden) in zijn functie niet meer op zijn plek is. Voor werknemer en werkgever zijn dit vervelende situaties. SARA Werkt begeleidt deze medewerker(s) graag bij de nieuwe stap in zijn/hun loopbaan!

Een traject bij SARA Werkt begint met een vrijblijvende intake. Daarna wordt op basis van de vraag een trajectplan met bijbehorende offerte opgesteld. Gedurende de begeleidingsperiode wordt de werkgever door middel van rapportages op de hoogte gehouden van de voortgang in het traject. Ook is er tussentijds telefonisch contact mogelijk om de voortgang te bespreken. Het doel van de outplacementbegeleiding is duurzame werkhervatting in een passende baan en werkomgeving en hernieuwd werkplezier.

Direct aan de slag!
We brengen met de werknemer zijn kwaliteiten, capaciteiten, opleiding, ervaring, wensen en leerdoelen in kaart. Die vertalen we samen naar een nieuwe gewenste- en haalbare baan die past bij de huidige situatie. Belangrijk is dat de werknemer de komende periode goed vooruit kan. De Adviseur zal de klant tijdens persoonlijke afspraken op praktische en opbouwende wijze begeleiden bij de te ondernemen sollicitatie-activiteiten. Er wordt wekelijks of om de week een persoonlijke afspraak gemaakt op ons kantoor of elders.

Ondersteuning van de werknemer kan geboden worden bij het maken van CV en/of sollicitatiebrief en bij de wijze van solliciteren (social media, contact met werkgevers, netwerken). Ook biedt SARA Werkt hulp bij voorbereiding van (telefonische) sollicitaties, en evalueren we gevoerde sollicitatiegesprekken. We gebruiken ons grote bedrijvennetwerk om passend werk te vinden. Naast persoonlijke afspraken met de werknemer is er ondersteuning per telefoon en mail.

Loopbaanbegeleiding
De komende jaren zet de vergrijzing door en de pensioenleeftijd gaat omhoog. Het is belangrijker dan ooit dat medewerkers goed in hun vel zitten, doen waar ze goed in zijn en met plezier naar hun werk gaan. Ook als ze wat ouder zijn.

Herken jij of je medewerker zich in een van de volgende vragen en stellingen:

‘Ik haal geen voldoening uit mijn huidige werk’, ‘Is dit het nu?’, ‘Ik functioneer niet volgens mijn werkgever’, ‘Ik wil wat anders, maar wat?’, ‘Ik haal er niet uit wat er in zit’?

SARA Werkt heeft verschillende begeleidingsprogramma’s voor medewerkers die vastlopen in hun werk en vragen hebben over hun huidige functioneren of ontwikkelingsmogelijkheden.

Gedurende het begeleidingstraject ondersteunen we jou bij het maken van eigen keuzes. Er staan 2 vragen centraal:
•Wie ben ik en wat doe ik?
•Wat wil ik anders en kan ik dat?

Door deze vragen te beantwoorden maken we de mogelijkheden inzichtelijk. Met deze kennis kan vervolgens samen met jou een actieplan opgesteld worden. Jij gaat hiermee aan de slag!
De coach ondersteunt waar nodig om jouw doelen te bereiken.
Via dit begeleidingstraject hervindt je jouw enthousiasme, energie, vitaliteit en werkplezier!