Ik heb het geluk gehad om terecht te komen bij Lina van SARA Werkt!

Wat vond ik het spannend om aan het einde van mijn ziektewet weer te starten met solliciteren. Solliciteren is over het algemeen al best zenuwslopend, laat staan als je het weer moet oppakken nadat je zo’n 1,5 jaar niet meer hebt gewerkt. Gelukkig trof ik Lina. Ze heeft zich zo goed als mogelijk ingeleefd in hoe dit traject voor mij moet zijn, ze heeft voor zichzelf een beeld geschetst van mijn persoonlijkheid en ze had mijn hulpvraag goed in het vizier. Ik ervaarde elke afspraak dat er tijd was voor mijn verhaal. Een leuk, verdrietig of gefrustreerd verhaal waar zij geïnteresseerd en meelevend naar luisterde. Ook was er tijd voor mijn ontwikkeling als persoon, waarin zij altijd de verbinding kon leggen tussen mijn verhaal en mijn hulpvraag. Waaruit ik weer opmerkte dat ze had geluisterd naar mijn verhalen en dus goed wist wat ik wilde en nodig had. Dit gaf een enorm vertrouwd en rustig gevoel. Precies wat ik nodig had en dat wist zij te bewerkstelligen. Lina is oprecht. Lina luistert en verbindt, ze is intelligent en ze geeft je de nodige duwtjes in de juiste richting. Dankzij Lina ben ik met vertrouwen, energie en rust aan mijn nieuwe baan begonnen!

Lina

Ik heb de samenwerking met Els als zeer positief ervaren. We hebben goed samen kunnen overleggen. Je hebt begrip getoond, meegedacht, en samen hebben we veel helder gekregen wat betreft mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik heb daardoor ook meer zelfvertrouwen (terug)gekregen.

Els

Al bij het intakegesprek voor het werkfit-traject voelde ik een fijne klik met Richelle. Ze vroeg of ik wilde dat zij voor, achter of naast mij zou gaan lopen in het traject, en dat gaf mij zo’n goed gevoel. Dat ik, gewend om alles alleen te doen, een maatje en steunpilaar gevonden had. Richelle heeft veel naast, af en toe voor en op het laatst achter me gelopen.

Met mijn voorgeschiedenis van veel verschillende banen die steeds na een aantal jaren stopten vanwege weer een faillissement of reorganisatie wist ik niet meer waar te beginnen en had de puf niet meer om weer ergens onderaan in een bedrijf opnieuw te beginnen. Tijdens het traject hebben we samen mijn kwaliteiten, valkuilen en energieniveau in kaart gebracht.

Dat vond ik heel verhelderend en heb daardoor meer zelfvertrouwen in mijn kunnen gekregen en wie ik ben als persoon. Nu heb ik werk gevonden wat goed bij mijn interesses en kunnen aansluit. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat ik me op geen enkel moment onder druk gezet heb gevoeld. Integendeel, we hadden geen haast en genoeg tijd. Richelle is een kanjer met een groot inlevingsvermogen, kennis van zaken en prettig in de omgang.

Richelle

De kracht van Lina is dat zij mij snel mij op mijn gemak weten te stellen, waardoor ik het gevoel kreeg mij ook van mij kwetsbare kant te laten zien. Dat maakt het verschil om snel to the piont  te komen en gericht de knelpunten aan te pakken! Bijvoorbeeld dat ik op mijn werk en privé veel beter mijn grenzen heb leren aangeven en mijn agenda beter weet te bewaken. Ik vind Lina een fijne persoonlijkheid en erg prettig om mee samen te hebben gewerkt.

Lina

Sinds een jaar ongeveer begeleidt Susanne mij bij mijn zoektocht naar werk. Susanne is respectvol en sluit goed aan bij wat ik nodig heb. Ik heb aangegeven wat ik verwacht en zij volgt mij in mijn proces, met af en toe wat tips. Als iets lastig of spannend is voor mij, geeft ze mij de ruimte om dit aan te gaan op mijn manier. Wel daagt zij mij uit om net iets meer aan te gaan. Daarnaast is er ook ruimte voor humor en wat gezelligheid in onze gesprekken, dat maakt het contact laagdrempelig. Ik voel me bij Susanne goed op mijn gemak, doordat er gelijkwaardigheid heerst. Bij afwezigheid van Susanne, ben ik goed opgevangen door Mark en Els. Ik ervaar een fijne, relaxte en open sfeer bij ‘Sara Werkt’, die me het gevoel geeft welkom te zijn.

Susanne

Hoi Mark,
Hoe gaat het met je? Ik wil je even laten weten dat ik echt nog steeds ontzettend blij ben, dat je deze baan voor mij hebt gevonden. Het gaat hier zo goed, en ik heb zoveel positieve reacties en verhalen van collega’s. Leuk hé??? Ik wilde je dit laten weten, omdat ik deze gave baan aan jou te danken heb, echt tof.

Mark

Els van SARA Werkt heeft mij na het beëindigen van mijn Ziektewet-uitkering geholpen met de eerste stappen richting werk. Ik vond het erg spannend dat ik na lange tijd opeens weer werkzoekende was en Els gaf mij vanaf onze eerste afspraak het gevoel dat zij dit begreep. Deze menselijke benadering vind ik dan ook kenmerkend voor de manier van werken bij SARA Werkt. Persoonlijk, betrokken en motiverend. Het belangrijkste resultaat van de coaching is dat ik eindelijk weer voel dat ik potentie heb op de arbeidsmarkt en dat ik erop vertrouw dat ik werk ga vinden waar ik blij van word.

Els

Ik heb de begeleiding als heel fijn ervaren. Ik heb het gevoel dat ik goed wordt gehoord en begrepen. Ik kan eerlijk zijn tegen Susanne en vind dat ze op een fijne, rustige en geduldige manier met mij om gaat. Ik vind dat ik erg goed ben geholpen tot nu toe. Er is een duidelijk beeld geschetst van mijn interesses en competenties. Ik vind dat Susanne mij goed helpt met het vinden van mogelijke kansen op de arbeidsmarkt. Op deze manier voel ik me gemotiveerd om actief op zoek te gaan, zonder onder al te veel druk te staan.

Susanne

De klik tussen coach en cliënt vond ik goed. Ik had er een goed gevoel bij na het eerste gesprek, en een goed gevoel na het laatste. Zakelijk heb ik helder gekregen wat ik moest doen, kort en bondig.
Ook op persoonlijk vlak neem ik waardevolle dingen mee uit de coaching door Susanne. Het belangrijkste is: In mijn kracht staan en van daar uit handelen.

Susanne

Ik heb de begeleiding van Susanne ervaren als warm en betrokken, inzichtgevend en open.
Met name de wandelcoaching heb ik als zeer prettig ervaren, het letterlijk ‘pas op de plaats maken’ en het naar binnen gaan waren van grote waarde voor mij.
Susanne geeft ruimte waar dat nodig is en helpt mee te focussen indien gewenst.
De communicatie tussen ons is erg transparant en open geweest hetgeen erg veilig voelde.
Concluderend is de begeleiding van Susanne zeer waardevol voor mij geweest en kan ik haar van harte aanbevelen!

Susanne