LinkedIn MarkMark@sara-werkt.nl06-36314430

Eind 1996 heb ik de opleiding Milieukunde aan de Universiteit Utrecht afgerond. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als milieuadviseur en ICT-er heb ik gewerkt als docent Engels op de Galapagos eilanden. Ook hield ik mij bezig met vrijwilligersprojecten in Ecuador, Peru en Costa Rica. Weer terug in Nederland heb ik de verkorte PABO gedaan en gewerkt bij Movares.

In 2005 was ik mentor bij het Arbeidstrainingscentrum van het Orthopedagogisch Centrum (Lijn 5/OPL) te Maartensdijk. Ik gaf omgangskunde, sportlessen en organiseerde stages of werk voor LVB jongeren die niet thuis kunnen wonen.

Van 2007 tot 2009 ben ik jobcoach bij Stichting Jobstap geweest. Mijn taak was het begeleiden van mensen naar- en op het werk. Denk aan jongeren met gedragsproblemen, met autisme, VSO- en praktijkschoolverlaters of moeilijk lerende mensen met wajong.

Van zomer 2009 tot eind 2013 ben ik Vestigingsmanager Jobstap Utrecht en Amsterdam geweest. Ik was ervoor verantwoordelijk dat beide vestigingen opgezet werden, goed draaiden, dat de jobcoaches plezierig en effectief konden werken en dat er voldoende werk binnenkwam. Een mooie baan!

In 2013 hebben Susanne Termaat en ik ‘SARA Werkt’ opgericht. SARA staat voor Samen Richting Arbeid. Susanne, Els, Lina, Richelle en ik begeleiden mensen naar- en op het werk. Jonge mensen, oudere mensen, van speciaal onderwijs tot universitair geschoolde mensen.

In 2020 hebben we zelf een Jobcoachopleiding (post HBO) ontwikkeld. De opleiding is Noloc gecertificeerd met het Hobéon Kwaliteitskeurmerk. Susanne en ik zijn sindsdien ook docent. In deze opleiding van 7 maanden leren we mensen het vak. Een mooie aanvulling op ons werk als jobcoach!

Wat cliënten over Mark zeggen